אם תשאלו ילדים מהו טעמה של חלה סביר להניח שרובם ככולם יאמרו לכם שחלה היא למעשה לחם מתקתק אולם כיום המאפיות השונות מציעות מגוון רחב של חלות כך שכל אדם ימצא חלה שעונה על דרישותיו וטעמו האישי.
על כמה מהחלות "החדשניות" שניתן למצוא כיום בשוק, בכתבה הבאה:
חלה "קלה"
מסתבר שגם היהודים הבינו בסופו של דבר, לאחר אלפיים שנות גלות ומבט קצר אל הראי שעל הקיר שגם אוכל של שבת הוא משמין...
עם שכל שמחותיו מלוות בסעודות דשנות סביר להניח שבניו יהיו דשנים לא פחות אולם כחלק מהחברה המערבית שמקדשת את אידיאל היופי והרזון לא פחות ממסורת עתיקה אין ספק שהשינוי חייב היה להגיע. והוא אכן הגיע.
כיום ניתן למצוא כמעט בכל סופר מרקט חלה "קלה" שמכילה הרבה פחות קלוריות מאשר החלה המתוקה והזכורה לטוב. נכון, טעמה של החלה הקלה רחוק מלהיות דומה לטעמה של החלה הרגילה והמשמינה אבל מה לא עושים בשביל הבריאות...
חלה "מרוקאית" אורגינלית
אצל המרוקאים השילוב של מתוק באוכל הוא כמעט בלתי נסלח.
בניגוד לבני עדות אשכנז שהסוכר מתפקד אצלם כתבלין לכל דבר ועניין עקרת הבית המרוקאית לעולם לא תמתיק מאפים שאמורים להיות על שולחן השבת או החג אם הם לא מוגדרים כקינוחים.
לא רק טעמן של החלות המרוקאיות שונה משל החלות היהודית-מזרח אירופאיות.
צורתן של החלות המוכרות לנו כיום, כלחמים, הייתה כורח המציאות באירופה הגשומה בה לא הייתה שום דרך לאפות מלבד להכניס את הבצק לתנור, אולם במרוקו לא היה שום צורך לעשות כך, מכיוון שהשמים כחולים כמעט בכל חודשי השנה ולכן ניתן היה לאפות חלה על גבי "טאבון" פח בחצר הבית.
על כן החלות המרוקאיות צורתן היא כשל פיתה עבה ורכה במיוחד ורצועות בצק דקות שנמתחו עליהן רגע לפני שהונחו על הטאבון מסייעות לסועדים לבצוע אותן ללא עזרת סכין.
חלה עם תוספות
יש שיראו ברכישת או אפיית חלה תוספות "חילול קודש" של ממש ופגיעה במסורת המקובלת אבל הציבור הישראלי צמא לחידושים קולינארים ומוכן לכל תעלול שיווקי לכן תוכלו למצוא כיום על מדפי המכולת השכונתית מגוון רחב של חלות בתוספת צימוקים, חמוציות, אגוזי מלך, גרעיני חמניה ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם ועל האופים...
רונן צור